Οι εταίροι του Health4EUkids περπατούν «HealthyRoute» στη Μινόρκα (Ισπανία) και εξοικειώνονται με το έργο Menorca Borina

Το πρόγραμμα «Healthy Routes» κοντά σε κέντρα υγείας είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Τμήματος Δημόσιας Υγείας των Βαλεαρίδων Νήσων και των Υπηρεσιών Υγείας των Βαλεαρίδων Νήσων, με στόχο την ενθάρρυνση του πληθυσμού να βγει βόλτες. Οι διαδρομές δημιουργούνται με κοινοτική συμμετοχή και προσαρμόζονται στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της γειτονιάς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 και τώρα υπάρχουν 65 διαδρομές στις Βαλεαρίδες Νήσους (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα, Φορμεντέρα). Επί του παρόντος, υπάρχουν πέντε δρομολόγια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Healthy Routes στο νησί της Μινόρκα.

Οι εταίροι του Health4EUkids περπάτησαν τη διαδρομή 3, η οποία ήταν η τρίτη διαδρομή που δημιουργήθηκε στην αρχή του προγράμματος. Αυτές οι διαδρομές είναι χαμηλής έως μέτριας δυσκολίας, καλύπτοντας περίπου τρία χιλιόμετρα, γεγονός που επιτρέπει περίπου 30 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα δρομολόγια στις ιστοσελίδες:

https://einasalut.caib.es/ca/web/ciudadania-activa/rutes-saludables-a-les-illes-balears

https://ideib.caib.es/salut/rutessaludables/

http://e-alvac.caib.es/es/rutas-portada.html
Από την άλλη, το Menorca Borina είναι ένα πρόγραμμα που προωθεί τη σωματική δραστηριότητα και την άσκηση για την υγεία. Αυτό το πρόγραμμα διευθύνεται από το Γραφείο Αθλητιατρικής της Υπηρεσίας Αθλητισμού του Νησιωτικού Συμβουλίου της Μινόρκα.

#HaDEA

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*