Γενική Συνέλευση “Health4EUkids” – Βουδαπέστη

Στη Γενική Συνέλευση του ευρωπαϊκού έργου «Health4EUkids» που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιουνίου 2024 στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), η Επικεφαλής του Τμήματος Προαγωγής Υγείας του ουγγρικού οργανισμού Nemzeti Nepegeszsegugyi Kozpont, Δρ. Rita Simich, καθώς και ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου, ο Δρ. Απόστολος Βανταράκης, καθηγητής υγιεινής από το Πανεπιστήμιο Πατρών καλωσόρισε τους συνεργαζόμενους εταίρους (Βέλγιο, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Φινλανδία) της κοινής δράσης του ευρωπαϊκού έργου EU4Health που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το HaDEA.

Το έργο Health4EUkids περιλαμβάνεται στον τομέα της προαγωγής της υγείας και της πρόληψης των μη μεταδοτικών ασθενειών, υποδεικνύοντας βέλτιστες πρακτικές και συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου από ερευνητικά αποτελέσματα για την παιδική παχυσαρκία που έχουν ήδη αναπτυχθεί από προηγούμενες ερευνητικές δράσεις, συγκεκριμένα Grünau Moves (Γερμανία) και Smart Family (Φινλανδία).

Η Βασιλική Ηλιοπούλου (6η Υγειονομική Περιφέρεια, Ελλάδα) παρουσίασε τα θέματα Τροποποίησης αναφερόμενη στα είδη της τροποποίησης που ζήτησαν οι εταίροι και στα θέματα Αναφοράς αναφερόμενη στις λεπτομέρειες των τεχνικών και οικονομικών εκθέσεων που θα χειριστεί κάθε χώρα τους επόμενους μήνες.

Ο Απόστολος Βανταράκης (Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελλάδα) παρουσίασε την πρόοδο του Σχεδίου Διαχείρισης αναφερόμενος στην πρόοδο των Πακέτων Εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, στις αρμοδιότητες της Κυβερνητικής, της Πολιτικής και της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής και στις προγραμματισμένες και προσεχείς συναντήσεις καθώς και στο Σχέδιο Επικοινωνίας και Διάδοσης αναφερόμενος στην προσπάθεια που έγινε από την ομάδα συντονισμού και τους εταίρους σχετικά με τους Βασικούς Δείκτες Απόδοσης, τον ιστότοπο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το υλικό επικοινωνίας και διάδοσης.

Η Zsofia Kimmel (NNGYK, Ουγγαρία) παρουσίασε το πλαίσιο Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του έργου αναφερόμενη στους βασικούς δείκτες του Σχεδίου αξιολόγησης και στα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου των συναντήσεων και του ερωτηματολογίου ικανοποίησης για τις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και στην ενδιάμεση έκθεση αξιολόγησης και στα επόμενα βήματα.

Ο Vittorio Palermo (ISS, Ιταλία) παρουσίασε την επισκόπηση της Μεταφοράς και της Βιωσιμότητας των εργασιών αναφερόμενος στα αποτελέσματα της έρευνας που έγιναν για άλλες Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που αφορούν την προαγωγή της υγείας των παιδιών και την ανταπόκριση των γονέων, στην κατάσταση των πολιτικών και προγραμμάτων για την προαγωγή της υγείας των παιδιών και την ανταποκρινόμενη γονεϊκότητα στην ΕΕ, στη διαβούλευση των ενδιαφερόμενων μερών, στην επεκτασιμότητα και τη δυνατότητα μεταφοράς καθώς και στην επερχόμενη συνάντηση στο Συνέδριο EUPHA 2024.

Η Rosana Peiro Perez και η Marta Garcia (FISABIO, Ισπανία) παρουσίασαν την βέλτιστη πρακτική  Grunau moves αναφερόμενες στα μέχρι τώρα αποτελέσματα, στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που οργανώθηκαν σε συνεργασία με τους κατόχους των βέλτιστων πρακτικών, στον οδηγό σχεδίου υλοποίησης με την παρακολούθηση των δεικτών διαδικασίας, στο πλαίσιο αξιολόγησης, στα αποτελέσματα και στον αντίκτυπο των δράσεων και των επερχόμενων δημοσιεύσεων.

Οι Heli Kuusipalo και Nella Savolainen (THL, Φινλανδία), Taina Sainio και Kati Kuisma (FHA, Φινλανδία) παρουσίασαν τη βέλτιστη πρακτική Smart Family αναφερόμενες στα διδάγματα, στις προκλήσεις εφαρμογής, στις φάσεις του πλαισίου αξιολόγησης του Smart Family, καθώς και στην πρόοδο των εργασιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα, όπως η προπαρασκευαστική φάση, στο σχέδιο υλοποίησης, στις επερχόμενες εργασίες και στη στρατηγική διαβούλευσης και ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πλαίσιο αξιολόγησης του Smart Family.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρόοδο του έργου και έκαναν μια επισκόπηση για τα επόμενα βήματα.

#HaDEA

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*